Friday, July 11, 2014

Wat kan je doen met vaseline?

Heb jij een pot vaseline in de kast staan?! Wist je dat je daar super veel verschillende dingen mee kunt doen? Vaseline is één van de meest veelzijdige producten uit je badkamerkastje. Van een glossje voor je lippen tot het dichtlijmen van je gespleten haarpuntjes, met vaseline kun je het allemaal. 

1. Vaseline zorgt er voor dat je parfum langer blijft ruiken. Smeer wat vaseline op de plek waar je de parfum gaat spuiten en de geur blijft veel langer hangen. 
2. Met vaseline kun je heel makkelijk je oogmake-up verwijderen. Breng een laagje vaseline aan op je wimpers en wrijf de mascara voorzichtig met een tissue van je ogen af.
3. Vaseline zorgt voor glossy lippen. Voeg je een beetje rode voedingskleurstof aan de vaseline toe, heb je een mooie gekleurde lipbalsem.
4. Vaseline zorgt voor een egaal zongebruind huidje. Als je huid op bepaalde plekken erg droog is, neemt je huid op die plekken veel meer zonnebrand op. Smeer je je huid eerst in met vaseline, wordt de zonnebrand veel egaler opgenomen door je huid.
5. Vaseline is een handige highlighter voor je jukbeenderen. Fake een paar mooie jukbeenderen door een klein beetje op je jukbeenderen te smeren. De glans die de vaseline zorgt ervoor dat licht wordt weerkaatst wat de contouren van je gezicht mooi uit laat komen.
6. Vaseline helpt bij gespleten haarpunten. Vaseline brengt een laagje aan op de droge en frizzy uiteinden van je haar. 
7. Vaseline gecombineerd met een klein beetje bruine suiker is de ideale scrub voor een droge huid.
8. Vaseline intensiveert oogschaduw. Breng een laagje vaseline aan op je ooglid en de kleur van je oogschaduw wordt veel intenser waarna je deze opbrengt. Heb je een wat vettere huid, zorg dan dat je je ogen eerst hebt afgepoederd voordat je de vaseline opbrengt, anders gaat de oogschaduw glijden.
9. Last van ontembare wenkbrauwen? Met een klein beetje vaseline op een oud (en schoon) mascara borsteltje breng jij je wenkbrauwen in model.
10. Vaseline beschermt je huid tegen haarverf. Ga je zelf je haar verven? Breng dan eerst een laag vaseline op je voorhoofd bij je haargrens aan, hierdoor trekt de verf niet in op je voorhoofd.
11. Heb jij een kastje dat enorm kraakt? Of een deur? Smeer wat vaseline op de scharnieren en het wordt vanzelf minder!
12. Zit er een ring vast om je vinger? We kennen het probleem! Een beetje vaseline op en rond de plek van de ring smeren doet wonderen.
13. Vaseline helpt je bij de perfecte manicure. Smeer wat vaseline op je nagelriemen en maak je per ongeluk een foutje en raak je je nagelriemen, dan blijft de lak niet op je nagelriemen zitten.
14. Last van doffe schoenen? Een beetje vaseline je neuzen en ze zijn weer good to go.
15. Last van een ruwe huid, bijvoorbeeld op je ellebogen of op je voeten? Smeer wat vaseline op deze plekjes voor het slapen gaan en de volgende ochtend is je huid een stuk zachter.

Bedankt voor het lezen laat please een reactie achter xxx-mee

5 comments:

  1. Haha, van dat parfum wist ik helemaal niet. Uberhaupt wist ik niet dat je vaseline voor zóveel dingen kon gebruiken. Zelf gebruik ik het alleen voor mijn lippen en wimpers :-)

    ReplyDelete
  2. Haha ik gebruikte het eerst ook alleen maar voor mn lippen, maar nu gebruik ik heel veel van deze tips!!

    ReplyDelete
  3. Handig! Ik heb dit dus gewoon niet in huis.

    ReplyDelete